7 de febrer del 2014

Les AMPA BCN en contra de decidir la immersió per via judicial


Dissabte 1 de febrer del 2014, les AMPA de Barcelona ciutat, reunides a l’Assemblea Territorial de FaPaC a l’institut escola Turó de Roquetes volem manifestar que davant la Sentència del TSJC, publicada el 31 de gener, que imposa una quota lingüística del 25% en castellà a escoles i instituts de Catalunya:

1.  Reiterem que la llengua i el model educatiu del nostre país NO hauria de decidir-se per via judicial. És el Parlament de Catalunya qui estableix la legislació pròpia segons el mandat democràtic que els catalans i les catalanes hem expressat a les urnes.

2.  Rebutgem frontalment aquesta sentència que vol introduir el castellà com a llengua vehicular. És la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Ensenyament, l’administració competent per distribuir els horaris lectius i assignar el percentatge d’ús de les llengües. No li compet al TSJC la funció organitzativa de l’ensenyament a Catalunya tal com el mateix tribunal ha reconegut en sentències prèvies.

3.  Fem una crida social per continuar defensant el consens bastit durant 30 anys a Catalunya i la immersió lingüística, garantia de la igualtat d’oportunitats i la cohesió social a Catalunya.