25 de novembre del 2011

La Fapac presenta una ILP perquè el Govern modifiqui la LEC i recuperi la sisena hora

Els pares reclamen que s'equipari l'oferta educativa de tots els centres que reben fons públics.


La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya (Fapac) ha presentat aquest dijous una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal que el Govern modifiqui la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i recuperi la sisena hora 'per tal d'igualar realment les condicions d'escolarització'. La Fapac ha presentat la ILP al Parlament sota el títol 'Per la igualtat d'oportunitats en el sistema educatiu català' i se centra en la idea que tots els centres que reben fons públics han de tenir la mateixa oferta educativa. Parteixen de la base que això no passa, ja que els centres concertats mantenen la sisena hora mentre que els públics l'han eliminat.

La Fapac ha defensat que aquesta hora de més és una mesura 'clau per garantir l'equitat en el sistema educatiu català, a més d'una eina útil per corregir una tendència negativa pel que fa a resultats acadèmics'. La federació ha dit que només entén la seva supressió 'no per raons econòmiques sinó per raons pedagògiques'.En la ILP l'organització demana la modificació de diversos articles de la LEC per recollir aquest punt de la LEC, així com d'altres que també garanteixin la igualtat entre tots els alumes d'escoles amb fons públics.


El Parlament disposa ara de quinze dies per decidir si admet a tràmit la proposta. La Fapac ha confiat que això pugui ser així i tirar endavant aquesta iniciativa.